Kerepek

21, minat baja hitam, ultroman taro dan awek sexy.

07 June 2009

Panggung Wayang dan sedikit teknologi

Waktu kecik dulu sampai ke tingkatan, boleh dikira berapa kali aku masuk ke panggung(pawagam) menonton filem. (Maklumlah, zaman dulu takda cd. Paling top pon vhs(tape) , itu pon orang yang kaya je ada.) Yang aku ingat waktu 'parent' aku bawak tengok Jurassic Park waktu aku 5 tahun. First time beb masuk panggung. Panggung wayang paling terkenal, Rex nama dia. Sapa yang duduk Kuale Kangsor tu tau la kat mana. Satu lagi dekat roundabout double lion tu. Nama pa tah*. Tapi dua-dua dah tutup, tak laku rasanya. Lepas Jurassic Park, Jumanji. 2 kali je kot aku masuk pawagam.

Era tahun 1996, tape tengah popular. Tapi time tu erti 'pirate' dengan 'ori' tak begitu popular lagi. Bila pengeluaran cd secara besar-besaran tahun 1999. Aku mula berjinak-jinak membeli cd pasar malam. 10 ringgit satu cerita. Memang orait la harga. Toy Story 2 paling 'top' ketika itu. Tambah pulak dengan internet(time ni 1515 lagi, tapi apek cd tu amek cerita kat mana aku tak tau. Dia pakai streamyx kot). Macam-macam cerita masuk ke Malaysia time tu. Filem orang putih, Jepon, Indon, semua lah ada.

Kemudian Dvd, sejarah dia sama macam cd. Cuma isi dalam(cerita) makin kualiti. Aku skip part ni. Sebab rumah aku tak da dvd player. Sehingga Ps2 dibeli.

Kemudian tiba waktu streamyx. Definisi kazaa, p2p, napster memang top. Time ni lah boleh dikatakan heaven. Semua jenis media boleh di download secara free. Tapi filem terbaru agak susah dicari. Maka lahirlah Bittorrent(dan take over p2p). Ini yang membuatkan aku dikatakan telah bertukar movie addict. Semua jenis movie baru aku layan. Check saja Imdb, kalau rating ok, Download. Free pon free. Pawagam memang dah tak pi dah la time nih. Dok tidoq atah katil layan lagi senorok. Kalau terlepas scene-scene yang best. Just rewind je. Kan senang macam tu.




Cuma...



filem yang aku rasa best........ macam Transformers + awek hot membuatkan aku kembali ke pawagam. Bayar la sikit. Asyik support pirate je.

Aku nak suruh autobot rakam megan tengah mandi boleh tak? haha Autobots roll out!!!

***

Aku gemar menonton filem sebenarnya. Tapi bukan semua yang aku layan. Hanya yang melepasi tahap piawaian aku lah. Bukan macam Anip. Citarasa macam 'shit'. Layan Jackass je, lelaki bogel, berkaitan taik semua ada la.

Nanti aku cerita pasal filem pulak.

4 comments:

mr don said...

haha mcm haram..

anip tuh mmg..full series r jackass dia donlod...tah apa yg best sgt...ske tgk bontot kakakakaka

Anip said...

dah member2 kedekut nak bagi stock2 terbaru..tuh aja arr aku layan..
ada pon sembunyi2 tgk time member2 kuaq makan..apa cer..

mr don said...

ekekeke...

nk mintak jelah bro...hang dtg2 muka cam telur tembelang...senyum2 kambing...mna org taw hang nk video PORN ekekekeke

kerepek said...

ala nip. hang bukan nak mintak. alasan la.

lagi satu, HC tu berlambak movie. buat tak tau pulak.